عدالت حضرت زهرا(س) در کلام رهبر انقلاب
بخشی از سخنان امام خامنه ای در مورد عدالتمحوری در سیره حضرت زهرا(س):
از کم بودن تعدادمان در مقابل دنیای ظلم و استکبار نترسیم
مگر نمیگوییم که حضرت زهرا (سلامالله علیها) با حال ناتوانی به مسجد رفت، تا حقی را احقاق کند؟ ما هم باید در همه حالات تلاش کنیم، تا حق را احقاق کنیم. ما هم باید از کسی نترسیم. مگر نمیگوییم که یک تنه در مقابل جامعه بزرگ زمان خود ایستاد؟ ما هم باید همچنان که همسر بزرگوارش فرمود «لا تستو حشوا فی طریق الهدی لقله اهله» از کم بودن تعدادمان در مقابل دنیای ظلم و استکبار نترسیم و تلاش کنیم.
مگر نمی گوییم که آن بزرگوار کاری کرد که سوره دهر درباره او و شوهر و فرزندانش نازل شد؟ ایثار نسبت به فقرا و کمک به محرومان، به قیمت گرسنگی کشیدن خود، «وَیُؤْثِرُونَ عَلَى أَنفُسِهِمْ وَلَوْ کَانَ بِهِمْ خَصَاصَةٌ» ما هم باید همین کارها را بکنیم.
این نمیشود که ما دم از محبت فاطمه زهرا (سلامالله علیها) بزنیم، در حالی که آن بزرگوار برای خاطر گرسنگان نان را از گلوی خود و عزیزانش - مثل حسن و حسین (ع) و پدر بزرگوارشان (ع) ـ برید و به آن فقیر داد.نه یک روز، نه دو روز؛ سه روز! ما میگوییم پیرو چنین کسی هستیم؛ ولی ما نه فقط نان را گلوی خود نمیبریم که به فقرا بدهیم، اگر بتوانیم، نان را از گلوی فقرا هم میبریم! (۵، بهمن، ۷۰)
حالا شما ببینید، او فاطمه زهرا (س) خانمی است که در خانه نشسته و شوهرش مرتب در جبهه است، و اگر در جبهه نباشد، جنگ لنگ میماند. این قدر جبهه وابسته به اوست - از لحاظ زندگی هم وضع رو به راهی ندارند؛ همان چیزهایی که شنیدهایم «وَیُطْعِمُونَ الطَّعَامَ عَلَى حُبِّهِ مِسْکِینًا وَیَتِیمًا وَأَسِیرًا » یعنی حقیقتا زندگی فقیرانه محض داشتند، در حالی که دختری رهبری هم هست، دختر پیامبر هم هست، یک نوع احساس مسئولیت هم میکند. (۷، اردیبهشت، ۷۷)
هر یک از ائمه شط خروشانی هستند که فضای معرفت و استعدادهای بشری را سیراب و بارور کردهاند
هر یک از ائمه شط خروشانی هستند که فضای معرفت و استعدادهای بشری را سیراب و بارور کردهاند و همه این جویبارها از این چشمه سرازیر میشوند؛ چشمه جوشان فاطمه زهرا (س). روایات صادقین (ع)، عظمت حضرت رضا و موسی بن جعفر و ائمه بعدی، مقام والای حضرت بقیهالله (ارواحنا فداه) همه جویبارهای آن کوثرند؛ آن کوثر تمام نشدنی، آن چشمه جوشان؛ برکات فاطمه زهرا این است ما این بزرگوار را خواستهایم به عنوان الگو میان خودمان مطرح کنیم یک زن جوان، یک دختر جوان، که زندگیاش، زندگی معمولی، لباسش، لباس فقرا، کارش در خانه، جمع و جور کردن بچهها و مدیریت خانه و کدبانویی ای ن خانه کوچک و دستاس کردن است و آن کوه معرفت و دریای عظیم علم و دانش در وجود اوست. (۱۷، مرداد، ۸۳)
نقش فاطمه زهرا (سلاماللَّهعلیها) است. اگر آن مظلومیت عظیم و جانسوز در تاریخ خود را نشان نمیداد، حقایق اسلام آنچنان که بعداً آشکار شد، آشکار نمیشد. اینها تصادفی نیست. همه اینها طرّاحی شده با تدبیر الهی است؛ منتها کسانی برای این میدانها و این نقشهای دشوار انتخاب میشوند که جوهر آنها، جوهر برگزیده خداست. در بین همه انسانهای طول تاریخ، خدای متعال انتخاب میکند: «امتحنک اللَّه الّذی خلقک قبل ان یخلقک فوجدک لما امتحنک صابرة» (۱). میدان، میدان امتحان است. میدان کارِ تصادفی نیست. میدان امتیاز دادنِ بیخودی نیست. خدای متعال بیخودی به کسی امتیاز نمیدهد. این جوهر، این اراده قوی، این عزم راسخ، این گذشت و فداکاری در فاطمه زهرا (سلاماللَّهعلیها) کار را به آنجا میرساند که او سنگ الماسی میشود که همه این چرخها بر روی آن میچرخد.(رهبری ۷۷/۰۷/۱۹)