دانشجویان عدالتخواه رفسنجان

لُبِّ انتظار ما از دانشجویان عدالتخواهیست. (امام خامنه ای)

دانشجویان عدالتخواه رفسنجان

لُبِّ انتظار ما از دانشجویان عدالتخواهیست. (امام خامنه ای)

دانشجویان عدالتخواه رفسنجان

مطالب پربحث‌تر

آخرین نظرات

بازخوانی فاجعه تروریستی هفتم تیرماه 1360

چهارشنبه, ۷ مرداد ۱۳۹۴، ۰۱:۰۰ ق.ظ


بازخوانی حادثه 7 تیرماه 1360

حزب جمهوری اسلامی در تاریخ ۲۹/۱۱/۱۳۵۷ یعنی یک هفته پس از پیروزی انقلاب اسلامی، اعلام موجودیت کرد. اعضاء مؤسس این حزب آقایان آیت الله سید محمد حسینی بهشتی، آیت الله سید علی حسینی خامنه ای، ﺣﺠت الاسلام محمد جواد باهنر، آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی و آیت الله سید عبدالکریم موسوی اردبیلی بودند. 
تقابل بین نیروهای خط امام (ره) و بنی صدر پس از انتخاب نخست وزیر و کابینه نیز همچنان ادامه یافت و در زمستان ۱۳۵۹ دور تازه ای از منازعات شروع شد. سازمان مجاهدین خلق پس از این وقایع، در ۳۰ خرداد ۱۳۶۰، اعلام کرد که فعالیت های این سازمان وارد فاز نظامی شده است و اعضای این گروه که مسلح به انواع اسلحه های سرد و گرم بودند به خیابان ها ریخته و به قتل و جرح مردم و پاسداران کمیته و نیروهای انتظامی و تخریب اموال عمومی پرداختند. ترورهای کور یکی دیگر از استراتژی های سازمان در این زمان بود. موج این ترورها به قدری گسترده بود که از مردم عادی در کوچه و خیابان تا مسئولین مملکتی را در بر گرفت. در ششم تیر ماه سال ۱۳۶۰ جواد قدیری یکی از عوامل سازمان منافقین در مسجد اباذر تهران با بمب گذاری به حضرت آیت الله خامنه ای سوء قصد نمود که البته این ترور نافرجام ماند. روز بعد یعنی هفتم تیرماه، سازمان توسط عامل نفوذی خود محمد رضا کلاهی در حزب جمهوری اسلامی، دفتر مرکزی حزب واقع در سرچشمه تهران را منفجر کردند که به شهادت آیت الله بهشتی و ۷۲ تن از پیروان خط امام منجر شد.

هفتاد و دو مهاجر عاشق

در هفتم تیرماه سال ۱۳۶۰، دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی، در حالی که جمعی از بلندپایه‏ترین و دلسوزترین مسؤولان نظام، همچون آیت‏اللّه‏ بهشتی رئیس دیوان عالی کشور، چهار وزیر، دوازده معاون وزیر و حدود سی نماینده مجلس در آن جلسه حضور داشتند، با بغض منافقان منفجر شد و ۷۲ یار وفادار انقلاب و امام، با ذکر خدا بر لب و بدن‏های پاره پاره، به دیدار حق شتافتند. در پی این حادثه، مردم انقلابی ایران، در سراسر کشور مجالس عزاداری باشکوهی برگزار کردند و با این کار، نفرت عمیق خود را از دشمنان انقلاب و به ویژه منافقان نشان دادند. حضرت امام خمینی رحمه‏الله درباره این حادثه جان‏سوز فرمودند: «ملت ایران در این فاجعه بزرگ، ۷۲ تن بی‏گناه، به عدد شهدای کربلا از دست داد».

علل فاجعه 
عامل اصلی وقوع فاجعه هفتم تیر، استکبار جهانی به سرکردگی امریکا بود. در واقع آنها وقتی نتوانستند از پیروزی انقلاب اسلامی جلوگیری کنند، به توطئه علیه جمهوری اسلامی روی آوردند. البته طرح های آنها از جمله حمله نظامی و شکست در صحرای طبس، کودتای نوژه، حمله نظامی صدام حسین و ... با شکست مواجه شد. در داخل کشور با تصویب قانون اساسی جمهوری اسلامی، پایه های اصلی نظام مستحکم و مجلس شورای اسلامی به دست نیروهای اصیل انقلابی و متدین افتاد. ارتش و سپاه قدرت یافتند و حزب جمهوری اسلامی نیز صحنه سیاسی کشور حضور فعالی داشت. در چنین شرایطی که گروهک های داخلی مطرود مردم و مسئولین شده و از بعد خارجی نیز نظام اسلامی منسجم و مقتدر شده بود، همه نگاه ها و بغض و کینه ها متوجه حزب جمهوری اسلامی و دبیر کل آن آیت الله بهشتی شد. بنابراین اجرای برنامه ای برای حذف ایشان و دیگر اعضای حزب که اکثراً از مجلسیان و سایر قوا بودند، در دستور کار معاندین نظام اسلامی قرار گرفت. البته انفجار دفتر حزب جمهوری معلول عوامل چندی بود که از دیگر عوامل این فاجعه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱-برکناری بنی صدر از فرماندهی کل قوا و ریاست جمهوری 
۲-حرکت مسلحانه منافقین
۳-رخنه و نفوذ منافقین در نهادها، احزاب و ارگان های اسلامی و انقلابی 
۴-کوتاهی در حفاظت از مسئولین و شخصیت های نظام 
۵-تاثیر تبلیغات سوء و سانسور فکری بر روی اعضاء و هواداران گروهک های محارب 
۶-قاطعیت، صراحت و سازش ناپذیری مسئولین و شخصیت های خط امامی 
۷-پیروزی های ایران در جنگ تحمیلی 
۸-موفقیت های خط امام در عرصه سیاسی کشور

اسناد فاجعه تروریستی هفتم تیر ۱۳۶۰ در نشریه مجاهد (ارگان رسمی سازمان منافقین)


. نشریه مجاهد ، شماره ۱۳۳ صفحه ۲۴  ؛ خیابانی با اشاره به آغاز جنگ مسلحانه توسط سازمان پس از ۳۰ خرداد ۶۰ ، درباره انفجار  حزب جمهوری اسلامی می گوید:

«... صدای مهیب انفجار درست در راس ساعت ۹ یکشنبه شب ، هفتم تیر ماه ، بلند شد . صدایی که نتها در سراسر ایران ، بلکه در سراسر جهان طنین انداخت و شاید بتوان گفت که از فردای آن روز رژیم خمینی مرده است.»

نشریه مجاهد ، شماره ۱۲۹ ، صفحه ۷  ؛ در تحلیلی فاجعه ۷ تیر را این گونه بیان کرده است:

«... از بین رفتن ۷۰ درصد کادر رهبری و ارگان حکومتی اش در نقاط مختلف کشور و بی آینده شدن مطلق رژیم ، دقیقا محصول مقاومت انقلابی مسلحانه و به خصوص مرحله اول استراتژیک آن بوده است ... او (بهشتی ) تنها شاه مهره ای بود که می توانست آینده رژیم را ... تضمین نماید ( و در همین جاست که عظمت انقلابی و سرنشت ساز مرحله اول استراتژی مقاومت روشن می شود . ) مسعود رجوی در جمع بندی یکساله مقاومت مسلحانه ... چنین می گوید : مجاهدین در اولین ضربه شان جایی برای تثبیت رژیم نگذاشتند»

نشریه مجاهد ، شماره ۱۵۸ ، صفحه ۴ ؛  ترور آیت الله بهشتی به شعارهای تظاهرات خشونت بار ۳۰ خرداد ارجاع داده شده و چنین آمده است:

«... درست در ساعت ۹ شب هفتم تیر ماه ۶۰ ... خشم گره خورده خلق در مقر حزب ... شعله کشید و منفجر  شد ... بهشتی این بزرگترین چهره امپریالیسم و ارتجاع ... مشخصا در تظاهرات تاریخی ۳۰ خرداد ... "با فریاد های " مرگ بر بهشتی " حکم اعدام انقلابی او را صادر کرده بودند ..»



موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۵/۰۷
دانشجویان عدالتخواه

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی